معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: ۳۱۳ کاروان جشن نیمه شعبان با عنوان نسیم انتظار در پیرامون بقاع متبرکه با رعایت نکات بهداشتی به منظور ذکر نام و یاد امام زمان (عج) در سراسر کشور راهاندازی میشود.
حجت الاسلام غلامرضا عادل روز سه شنبه در حاشیه برگزاری مراسم کاروان جشن نیمه شعبان که در حسینیه فاطمیه شهرک فرهنگیان شهرری برگزار شد به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاروان جشن نیمه شعبان به معنای تشکیل اجتماع یا همراه داشتن نیست بلکه مجریان برنامه، گروه های تواشیح و مداحان اهل بیت (ع) با حرکت در کوچه و خیابان مراسم جشن را برگزار می کنند.
وی افزود: نیمه شعبان از بزرگترین و ارزشمندترین اعیاد به شمار می رود و هر ساله مراسم جشن در کوچه ها، محله ها، هیئت ها و مساجد برگزار می شد و مردم به آذین بندی می پرداختند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: امسال با توجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا از تجمع و برگزاری اجتماعات پرهیز شده و همایش و مراسمی برگزار نمی شود اما جشن نیمه شعبان به صورت کاروان شادی و جشن اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه شکل برگزاری مراسم جشن نیمه شعبان تغییر کرده است، خاطر نشان کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده در امام زادگان و بقاع متبرکه، شب نیمه شعبان پویش ملی استغاثه به امام زمان (عج) و قرائت دعای فرج و توسل به آن حضرت از بلندگوهای تمامی بقاع متبرکه پخش می شود.
عادل عنوان کرد: بر اساس هماهنگی های انجام شده اوقاف با صدا و سیما در مراکز استان ها، مراسم احیاء در شب نیمه شعبان و قرائت توسل و مداحی از طریق گیرنده ها منتشر شده و مردم می توانند از این طریق مشارکت داشته باشند.
وی گفت: کاروان جشن نیمه شعبان در برخی استان ها شامل گیلان، قزوین، اصفهان، کرمان و تهران حرکت کرده و تا روز ۲۲ فروردین تداوم خواهد داشت.
هشت هزار و ۷۶۷ بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که شامل آرامگاه امامزادگان، پیامبران، مشاهیر، علما و بزرگان است.
به گزارش ایرنا، نیمه شعبان یا همان روز ۱۵ شعبان سالروز تولد حضرت مهدی(عج)، امام دوازدهم شیعیان است که در غیبت از انظار مردم به سر میبرند. در برخی روایات، شب نیمه شعبان پس از شب قدر برترین شبها دانسته شده است و گروهی از شیعیان در این شب به شب زندهداری و اعمال مذهبی مشغول میشوند و برخی از اهل سنت و طریقتهای تصوف نیز به فضیلت این شب معتقدند.
روز نیمه شعبان در تقویم رسمی ایران تعطیل رسمی است و روز جهانی مستضعفان و روز سربازان گمنام امام زمان (عج) نام گرفته است.
شهرستان ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده است.
این شهرستان با وجود حرمین حضرت عبدالعظیم (ع) و امام خمینی (ره) یکی از شهرهای مذهبی کشور محسوب میشود.